הסיכוי לסוכרת גבוה בקרב יהודים וערבים בישראל. אז איך מתמודדים עם המחלה?

סוכרת היא אחת המחלות הנפוצות בעולם המערבי בעידן המודרני, והיא מחלה המתאפיינת בריכוז גבוה של סוכר (גלוקוז) בדם ובשתן. הבעיה המרכזית במחלת הסוכרת היא הפרעה בחילוף החומרים הגורמת לעלייה ברמת הסוכר בדם, שנובעת מתפקוד לקוי של הפרשת הורמון האינסולין מהלבלב, בין אם קיים חוסר בייצור האינסולין או שקיימת בעיה ביכולת הלבלב להפריש את האינסולין. הסיכוי לחלות בסוכרת גבוה בקרב יהודים וערבים בישראל, כאשר רבע מהערבים מפתחים סוכרת עד גיל 57 ורבע מהיהודים מפתחים סוכרת עד גיל 68. אף על פי שמדובר במחלת חשוכת מרפא, ניתן להתמודד כיום עם המחלה בצורה המאפשרת שגרת חיים תקינה לחלוטין. אז כיצד ניתן להתמודד עם המחלה בצורה האופטימלית ביותר?

מד סוכר רציף

אחד הכללים החשובים שכל חולה סוכרת מכיר הוא ביצוע ניטור מתמיד ותכוף של רמות הסוכר בדם בשלבים שונים ביום. רמות סוכר בדם שאינן בטווח הנורמה עלולות לגרום למגוון סיבוכים אצל החולה, ולכן חולי סוכרת רבים מסתייעים במד סוכר רציף שמפקח על רמות הסוכר ומתריע כאשר רמות הסוכר בגוף אינן מאוזנות. המכשיר הזה מסייע במעקב אחר רמות הסוכר בדם והוא הכרחי כדי לדעת האם הטיפול הרפואי שניתן למטופל אכן מתאים, יעיל ומספק, או שמא כדאי להגדיל או להקטין את מינונים של התרופות או לשקול טיפול חדש. המכשיר מאפשר מדידה רציפה ואוטומטית כאשר את כל המידע אתם מקבלים לאפליקציה בנייד שלכם או לשעון החכם בזמן אמת.

התאמת תזונה

חולי סוכרת בוודאי יעידו שהאבחנה דורשת הסתגלות לאורח חיים מעט שונה מזה שהם היו רגילים אליו, אורח חיים הדורש מעקב תדיר ולעתים קרובות גם שינוי תזונתי. הקפדה על תזונה בריאה ומאוזנת עשויה להפחית מאוד את הנזקים של מחלת הסוכרת את הפגיעה האפשרית באיכות החיים. מומלץ כי כל חולה סוכרת יפנה לתזונאי קליני לצורך התאמת תפריט בהתבסס על נתוניו האישיים, אולם הדגש המרכזי בתפריטים עבור סוכרתיים הוא שמירה על איזון ותזונה מסודרת. חולי סוכרת צריכים להתייחס לכמות הפחמימות שהם אוכלים ולהימנע ממזון מעובד ושמן שעתיר בסוכר ובנתרן, תוך כדי שימת לב למזונות שמעלים את רמות הסוכר בדם.

 

 

שמירה על פעילות גופנית

עניין נוסף שמסייע באיזון רמות הסוכר בדם הוא שמירה על פעילות גופנית סדירה. אין עוררין על כך שפעילות גופנית הכרחית לשמירה על הבריאות הכללית, אולם יש לה גם לא מעט יתרונות מפתיעים והיא עשויה לתרום רבות גם, בין היתר, לחולי הסוכרת. מחקרים רבים גילו שהשילוב המנצח בבחירת תוכנית אימונים הוא שילוב של פעילות אירובית יחד עם אימוני כוח וסיבולת, כאשר הפעילות הגופנית עשויה לסייע באיזון רמות הסוכר, השומנים ולחץ הדם ומונעת את סיבוכי הסוכרת. עם זאת, חולי סוכרת המעוניינים להתאמן בעצימות גבוהה, במיוחד סוכרתיים הסובלים מתחלואה נלווית, חייבים להתייעץ לפני כן עם רופא.

סיכום

לסיכום, סוכרת היא מחלה ששיעור החולים בה עולה בהתמדה, גם בישראל. מדובר באחת המחלות הנפוצות בעולם וטרם נמצאה תרופה לריפוי מלא של המחלה, אולם באמצעות כלים ועזרים שונים ניתן כיום לחיות עם המחלה חיים מלאים ולנהל אורח חיים תקין. לצד תרופות שניתנות על ידי רופאים מומחים, מעקב תדיר אחר רמות הסוכר בדם, שמירה על פעילות גופנית ועל תזונה מאוזנת עשויים לסייע בשיפור מצבם ואורח חייהם של החולים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

שאלות בנושא הסיכוי לסוכרת גבוה בקרב יהודים וערבים בישראל. אז איך מתמודדים עם המחלה?

למידע נוסף על הסיכוי לסוכרת גבוה בקרב יהודים וערבים בישראל. אז איך מתמודדים עם המחלה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד