מה כדאי לדעת לקראת סבב הבחירות הבא?

לאחר שרק באפריל האחרון התקיימו בחירות, לאחר ש40 מפלגות התמודדו, לאחר ששוב יצאנו לבחירות מוקדמות, לאחר ששוב נהנינו מיום חופש ולאחר ששוב נוהלו שיחות סלון לגבי כדאיות, סיכויים, מצב מדיני, פופוליסטיות וכדומה, נראה ששוב אנו עומדים בפתחה של מערכת בחירות חדשה, וזאת כי בפוליטיקה כמו בפוליטיקה קיימים אינספור חוקים ועדיין יש מקום להישאר מופתעים, כך לאחר ששיעור הצבעה האחרון עמד על 68.5% וסה"כ הצביעו כ4,340,253 אנשים, נותר רק לחכות ולבחון כיצד תיראה המערכה הקרובה. מה עליכם לדעת? לא מעט!

בחירות

מעט רקע

אם נתחיל משורת המחץ, נציין שראש הממשלה בנימין נתניהו לא צלח את הניסיון להרכיב ממשלה חדשה, כי למרות שיש לו 60 ח"כ שנמצאים לצדו, גם יש 60 ח"כ שנמצאים באופוזיציה וכיוון שישראל ביתנו ברשות ליברמן מסרבת לתמוך בממשלה החדשה (ולו כי היא מתעקשת שאף שינוי לא יוכנס בחוק הגיוס ומצד שני המפלגות החרדיות אינן מסכימות), הרי שלא הושג הרוב הנחוץ. מסקנה? אי הסכמה מינורית שכזו מובילה לאי הקמה של ממשלה חדשה, כך שבפעם הראשונה בתולדות המדינה מתקיימות כעבור 4 חודשים בלבד בחירות מחודשות.

חלופה – לא הכרח!

הקושי להקים ממשלה הוביל את בנימין נתניהו להכריז על בחירות מחודשות. האם הייתה לו ברירה? בהחלט, אך היא הייתה פחות אידאלית מבחינתו, וזאת כי לו נתניהו היה עובר את 42 הימים שבהם הוא נדרש להקים ממשלה (ואת אותה הארכה שניתנה לו), יש מצב טוב שנשיא המדינה מר ריבלין היה מטיל על יו"ר כחול לבן, או לחלופין על ח"כ סער מהליכוד לנסות להקים ממשלה, עובדה שהייתה משאירה את נתניהו הרחק מחוד החנית.

מהן תתי המשמעויות?

לא מעט שאלות צצות בכול הנוגע לבחירות הקרובות, ולו כי מדובר במאורע פוליטי נדיר, ועל כן ננסה לעשות מעט סדר. ראשית נציין שהמהלך אכן עומד להתקיים, וזאת למרות שמרץ, כחול לבן והעבודה התנגדו. מה עוד? בתום פיזור הכנסת יפסקו סך ההליכים להקמת ממשלה חדשה. מדוע כבר מעתה יודעים שעורכים בחירות חדשות אך בכול זאת מחכים עד ספטמבר? ובכן יש לחכות כמינימום 90 יום עד שיתקיימו הבחירות לכנסת ה22, כך שתתאפשר הכנה מקדימה ראויה.

למי ניתן להצביע?

בבחירות הקרובות תוכלו להצביע לכל מפלגה שתציג מועמדות, כולל מפלגות שבבחירות הקודמות לא עברו את אחוז החסימה, ובנוסף הרשימה עשויה להכיל מגוון מועמדים חדשים, כך שמוטב להישאר מעודכנים ולבצע שיעורי בית מחדש.

בחירות

 כמה זה עולה לנו?

שום דבר אינו בחינם ובטח שלא יום שבתון ומערך בחירות מחודש ועל כן יש להבין שאותה החלטה עולה לכולנו בערך כ2 מיליארד שקלים, סכום שבקלות היה עשוי להיות מנותב עבור אפיקים הכרחיים. למרות הדברים, לפחות טוב לדעת שהמהלך יניב תוצאות, ולמרות שהבחירות הבאות מתרחשות ב17 בספטמבר ואנו כבר ביוני, עדיין המהלך צפוי להתבצע באופן חלק ולעמוד בזמנים, ולו בזכות הניסיון הרב של ועדת הבחירות. עם זאת, יש לקחת בחשבון ששלל עובדים בכירים שמועסקים בוועדת הבחירות יתקשו לקחת מחדש חופש מהעבודה השוטפת.

מהן התוצאות הצפויות?

מצד אחד הפרשנים לא צופים הבדלים משמעותיים מתוצאות הבחירות הקודמות, אך מצד שני אין להתעלם מהעובדה שחוקים מסוימים ומאפייני השחקנים כן השתנו, וכדוגמה נציין את המרד המסתמן במפלגת הליכוד, את העובדה שלא ברור כיצד יתנהלו איילת שקד ונפתלי בנו ואת העובדה שלא ברור עד כמה חוק החסינות ישפיע על דעת הבוחרים. מה בטוח? ניתן להכין תכניות ל 17 לספטמבר – עומדות להיות בחירות ואתם עומדים לקבל יום חופש!

שאלות בנושא מה כדאי לדעת לקראת סבב הבחירות הבא?

בחירות

למידע נוסף על מה כדאי לדעת לקראת סבב הבחירות הבא?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד