חוויתם רשלנות רפואית בצבא? כך עליכם לפעול

האם חוויתם מקרה של רשלנות רפואית בצבא? האם אתם סבורים שייתכן שזה המצב אבל לא בטוחים? מה עושים במקרים כאלו? אלו הן שאלות חשובות וכבדות משקל ויש להן פעמים רבות השלכות אישיות חשובות שצריך להביא בחשבון. במקרים כאלה חשוב להתנהל במהירות, בחוכמה ובאופן מחושב. אז מה מיוחד בנושא הרשלנות הרפואית במהלך שירות צבאי, ומה אפשר לעשות בנידון? לפניכם כל המידע החשוב.

רשלנות רפואית בצבא – מצב מיוחד

רשלנות רפואית היא תמיד מצב מצער ועל אף שהיא לא נפוצה מאוד, חשוב לדעת מה לעשות במקרים כאלו. הנסיבות משתנות ממקרה למקרה ואחד ההיבטים האפשריים של נושא זה הוא כאשר רשלנות רפואית מתרחשת במהלך שירות צבאי. לפני שנדבר על הזכויות שלכם בהקשר זה, חשוב לזכור שצה"ל הוא עולם בפני עצמו ומערכת עצמאית עם נהלים וכללים מיוחדים. גם הזכויות השונות של החיילים בכל הנוגע לנושאים בריאותיים מתנהלות באופן נפרד ומיוחד השונה ממה שאנחנו מכירים מחוץ לצבא, לכן מה שרלוונטי לציבור הכללי בישראל לא בהכרח רלוונטי לכם בתור חיילים.

שתי האפשרויות הראשיות

אפשר לתבוע את הצבא בתביעה אזרחית בגין רשלנות רפואית, מתוקף פקודת הנזיקין. אפשרות נוספת היא הגשת תביעה נגד משרד הביטחון דרך קצין תגמולים. אי אפשר לתבוע בשני המסלולים במקביל. כדי לבחור בין השניים תצטרכו להכיר את ההבדלים השונים שיש ביניהם. אם מתקבלת תביעה דרך קצין תגמולים, היא תתבטא בקצבה חודשית שתקבלו לכל החיים ובהטבות שונות. בהמשך, במקרים של החמרת מצב רפואי (שנגרם עקב מקרה הרשלנות) אפשר לפנות לוועדה רפואית בבקשה לעדכן את גובה הקצבה. תקופת ההתיישנות על הגשת תביעה כזו עומדת על 3 שנים. תביעה אזרחית שתצליח תתבטא בקבלת פיצוי חד פעמי ויש לה תקופת התיישנות של 7 שנים. בשני המקרים יש הליכים בירוקרטיים שונים שצריך להכיר ולפעול לפיהם, אך לפני כן תצטרכו להכין את תיק המקרה ולהוכיח שאכן הייתה רשלנות רפואית.

 

 

הסתייעות במומחים

יש עורכי דין אשר מתמחים בנושא הרשלנות הרפואית, שיספקו לכם את השירות והליווי הנחוצים להוכחת מצבכם ולקבלת הפיצויים המגיעים לכם. בין היתר, הם יעזרו לכם לקבל חוות דעת רפואית מקצועית אשר תציג את המקרה ותבהיר את אופי הרשלנות הרפואית שהתרחשה. זוהי חוות דעת מרופא המתמחה בתחום הרפואי הרלוונטי לנסיבות המקרה. בגלל אופי פעילותם, חיילים נמצאים בסיכון גדול מהרגיל ולכן גם נזקקים לטיפולים רפואיים במקרים רבים יחסית. על רקע זה, יש בצה"ל לא מעט מקרים של נזק עקב אבחון שגוי או טיפול שגוי. המומחה ינסה להמחיש שהאבחון או הטיפול (או שניהם יחד) הם אלו שהובילו לנזק.

נושא מורכב

חשוב להבין שרשלנות רפואית היא נושא מורכב ולא תמיד חד משמעי או קל להוכחה. לא כל טעות שרופא עשה היא רשלנות ועילה לתביעה. כמו כן, רפואה היא תחום מורכב מאוד ולא תמיד פשוט או אפשרי בכלל לקבוע בוודאות מה גרם לנזק מסוים מתוך מכלול של גורמים משפיעים. זוהי הסיבה שחשוב לקבל סיוע מעורכי דין מומחים, שיעזרו לכם להבין אם יש לכם עילה לתביעה ולארגן את כל המסמכים הנחוצים להגשתה.

לסיכום

אם נראה לכם שעברתם מקרה של רשלנות רפואית בצבא, יש לכם כעת המידע הבסיסי שיסייע לכם להחליט אם וכיצד להמשיך ולטפל בנושא. בטווח המיידי מומלץ להבטיח שיש לכם תיעוד יסודי של סדר התרחשות האירועים ולאסוף כל מידע בעל יכולת להטות את ההכרעה לזכותכם, כמו מסמכים מגופים רפואיים שונים שטיפלו בכם. לאחר מכן כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנושא רשלנות רפואית כדי לבדוק את זכויותיכם ולמצות אותן כראוי.

שאלות בנושא חוויתם רשלנות רפואית בצבא? כך עליכם לפעול

למידע נוסף על חוויתם רשלנות רפואית בצבא? כך עליכם לפעול

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד