מסורת שמועברת מדור לדור: הכול על מנהג חינה מרוקאית

לכל עדה שחוגגת חינה יש מנהגים משלה ואין זה משנה אם מדובר על עדות המגיעות ממזרח אפריקה, ממערב, צפון או דרום. מנהגים כאלה ששייכים לעם היהודי, מגבשים את הקהילה ומספקים תחושת שייכות ושמחה, בעיקר לקראת חתונה. חינה היא מסורת הנחגגת כבר אלפי שנים! ומספקת לחתן, לכלה ולבני משפחתם סיבה נוספת לחגיגה, רגע לפני החתונה.

אבל מה צריך לדעת על המסורת הזאת?

חינה מרוקאית היא מסורת רבת שנים אשר מאפשרת ליהודים מצפון אפריקה להתאחד יחד ולחגוג את בוא חתונתם של זוג אוהבים. הטקס מסמל מעבר מחיי רווקות לחיים זוגיים וכולל מריחת חומר כתמתם עשוי מצמח בשם הכופר הלבן, על כפות הידיים בצורה מעוגלת במטרה לברך את הזוג בחיים של זוגיות טובה, אושר והצלחה.

את החינה מקיימים קצת לפני יום החתונה עצמו ומטרתה לבצע היכרות עם הורי החתן והכלה. בזמן החינה רוקדים, מעניקים מתנות ועושים כל מה שאפשר כדי לשמוח ולשמח את הזוג המאושר.

אבל מה עם השורשים של הטקס העתיק הזה? מהיכן מקורו?

מסתבר שאת טקס החינה חגגו עמים מסוימים ב-2100 לפני הספירה. הטקס נחגג בקרב הבבלים והאשורים. עם השנים החלו יהודים לחגוג חינה. זה קרה בעיקר בקרב יהודים שחיו בארצות כמו מרוקו, תימן, הודו. יהודים בארצות ערב, בכל קהילה, התכנסו כדי לחגוג את החינה כמה ימים לפני החתונה וליהנות ממסיבה קטנה שנחגגה לחתן והכלה לפני יום החתונה.

מקור השם חנה מגיע מ"למצוא חן" כך שהכלה אמורה בטקס זה ובזמן החגיגות למצוא חן בעיני הורי החתן. הורי החתן או משפחתו מעניקים לכלה מתנות כמו תכשיטי זהב, כלי בית, כלי מיטה וכולי. היום אנחנו קצת יותר מתקדמים ומטרת הטקס הינה בעיקר לשמוח ולחגוג יחד באלגנטיות, ולארגן מסיבה אינטימית עם החברים ובני המשפחה.

 

 

אז איך מתנהל האירוע?

מי שירצה לנהל אירוע חינה בצורה מסורתית, יוכל לארגן חגיגה מרוקאית "לפי הספר" עם כיבוד מסורתי, תפאורה יפה, תלבושות מסורתיות, שירים במרוקאית וכולי. מי שירצה להיות "בראש שקט" ולהגיע לאירוע כשהכול כבר מוכן, יוכל זאת לעשות זאת בקלות באמצעות סיוע של חברת הפקות. חברות המפיקות חינה, יכולות לספק את כל מה שצריך לחגיגה, החל מכיבוד עד תלבושות מיוחדות המתאימות לאירוע ולטקס עצמו.

אם אתם מארגנים את האירוע לבד תוכלו לארגן אותו ולהתחיל מבחירת תאריך מתאים -בדרך כלל כשבוע לפחות לפני החתונה. לאחר מכן יש לבחור לוקיישן מתאים לחינה כמו בית כנסת או חצר יפה, מרפסת או אולי חלל לאירועים, וכל מקום שמתאים לכמות המוזמנים שלכם.

הכינו רשימת מוזמנים ועליהם להיות הקרובים ביותר לבני הזוג שמתחתן. הזמינו כיבוד מרוקאי מסורתי החל מקוסקוס מהביל אותו מוזגים לקערות עמוקות, עד קובה מטוגן, סיגרים חריפים, עוגיות שקדים מתוקות, ספינג' חם המוגש עם כוס תה לקינוח, ושאר מטעמי העדה.

אל תשכחו לשכור תלבושות לחינה שנראות נפלא, כמו תלבושת של נסיך לחתן ושל נסיכה לכלה ושאר גלביות, שמלות, צעיפים, כפתנים, וכל מה שצריך לזמן הריקודים ולצילומים.

זכרו כי הכנת משחת חינה, הכנת כיבוד, השאלת תחפושות, אפיית עוגיות שקדים ושאר משימות – כולן נחשבות מצווה עבור גברים ונשים מהעדה, לכן אל תחששו לבקש. אם תרצו לארגן את הטקס לבד, סיוע של חברת הפקות תהיה תמיד מבורכת. כך אפשר ליהנות מטקס מושלם!

שאלות בנושא מסורת שמועברת מדור לדור: הכול על מנהג חינה מרוקאית

למידע נוסף על מסורת שמועברת מדור לדור: הכול על מנהג חינה מרוקאית

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד