תמיד יישאר חלק מההיסטוריה של מדינת ישראל: הכירו את סיפורו של לוחם הפלמ"ח רפי אדרעי ז"ל

סיפור הגבורה של רפי אדרעי ממשיך לרגש גם עשרות שנים לאחר מותו, וזאת בשל היותו לוחם אמיץ אשר לחם למען הגנה על העיר בה נולד וגדל, כמו גם לקח חלק בשורה של פעילויות צבאיות אשר נועדו לחזק את כוחות הצבא בזמן הקמת המדינה. בסקירה הבאה נציג לכם את סיפורו של לוחם ה פלמ"ח רפי אדרעי אשר לא נתן לנסיבות החיים להכתיב לו את עתידו, אלא החליט לסייע ולקדם את העשייה החברתית, עד שנהרג בגיל 24 בלבד. מי הוא היה וכיצד הסיפור שלו הפך לחלק בלתי נפרד מתולדות ההיסטוריה של ישראל? להלן הפרטים.

רפי אדרעי – ממדריך בתנועת נוער ללוחם נערץ בפלמ"ח

רפי אדרעי נולד וגדל במשפחה שורשית ומוכרת מאוד בעיר צפת. את העשייה החברתית שלו הוא התחיל כאשר בחר להצטרף לתנועת הנוער העובד והלומד, שם שימש כמדריך ובהמשך גם כמדריך ראשי. לאחר שסיים את פרק ההתנדבות, הוא התקדם לעשייה הצבאית אשר הגיעה לידי ביטוי באיוש של תפקיד כמפקד גדנ"ע אשר לקח חלק פעיל בחינוך של דור העתיד של הלוחמים במדינת ישראל. סיפור הגבורה שלו הגיע לידי ביטוי בעת עזיבת השלטון הבריטי את העיר צפת. החשש מפני העתיד לבוא הוביל אותו ליצור אירוע משמעותי ובלתי נשכח שבמסגרתו רפי אדרעי עבר מבית לבית בשביל לאתר דגל ישראל, הוא כאשר מצאה אותו הוא תלה אותו על גג של בניין הצמוד לבניין המשטרה הבריטית כאשר הוא חשוף לאש חיה. הסכנה כמו גם החשש לא הרפו את ידו אלא להיפך, כפי שניתן להתרשם עם ההתקדמות המטאורית שלו במסגרת של הלחימה הן כמפקד כיתה נערץ אשר לקח חלק פעיל בחדירה לכפרים ערביים ואין כמי שהיה מומחה לסליקת נשק ועל כן גם שימש כמנהל מחסן הנשקים של האויב.

לאחר שחרורה של העיר צפת, הוא הצטרף לכוחות הפלמ"ח אשר לחמו כנגד צבאות ערב במסגרת של מלחמת יום העצמאות. ביולי 1948 רפי אדרעי נהרג כתוצאה מקליע אשר חדר לעורף שלו והרג אותו במקום. בני משפחתו החליטו לקבור אותו בראש העין, אולם סיפור הגבורה שלו לא נקטע עם מותו אלא להפך – ממשיך לפעום, כל זאת בזכות פעילות ועשייה חברתית המתבצעת במסגרת של עמותת אחינועם.

 

 

הנצחה של גיבור ישראל – במסגרת של פעילות חברתית

הפעילות החברתית מזוהה מאוד עם משפחת הדריי ועדות לכך אפשר למצוא עם הקמתה של עמותת אחינועם בשנת 2018. את העמותה הקימו האחיינים של רפי אדרעי – משה אדרעי, איל אדרעי וכן רפי אדרעי, וזאת מתוך מטרה לקדם את הפריפריה וכן לדאוג לצמצום פערים בחברה הישראלית, זאת באמצעות תוכניות מהפכניות אשר זוכות גם לגיבוי מלא מצד הרשויות וגורמי החינוך. כך למשל, העמותה דאגה לשפץ ספריה בעיר צפת כמו גם לקדם חינוך מוזיקלי בעיר, לצד קידום של תוכנית אישית המיועדת בעבור תלמידי תיכון המתגוררים באזור הפריפריה ואשר רוצים לקבל מעטפת שנועדה לסייע להם לממש את הפוטנציאל הטמון בהם. מדובר בתוכנית מהפכנית שזוכה לביקוש גבוה כמו גם להערכה מקיר לקיר. רפי אדרעי עמותת אחינועם ביחד עם המתנדבים ממשיכים להנציח את גיבור ישראל באמצעות עשייה חברתית נרחבת, כל זאת בהתנדבות מלאה וללא כוונת רווח.

לסיכום

סיפור הגבורה של רפי אדרעי מצליח להמשיך ולרגש גם שנים רבות לאחר מותו, כמי שנלחם למען הגנת המולדת, עד אשר נפל בקרב – בגיל 24 בלבד.

שאלות בנושא תמיד יישאר חלק מההיסטוריה של מדינת ישראל: הכירו את סיפורו של לוחם הפלמ"ח רפי אדרעי ז"ל

למידע נוסף על תמיד יישאר חלק מההיסטוריה של מדינת ישראל: הכירו את סיפורו של לוחם הפלמ"ח רפי אדרעי ז"ל

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד