זה יכול לקרות לכולם: למה גברים מקריחים והאם נמצא פתרון להתקרחות?

התקרחות בקרב גברים זו תופעה נפוצה אך מדאיגה, ורבים מחפשים לה פתרון. לפני שאתם רצים לבצע השתלת שיער, כדאי שתדעו שיש דרכים טבעיות לטפל ואף למנוע התקרחות שנובעת מנשירת שיער. מה הגורמים של תופעת ההתקרחות? כיצד ניתן לטפל בה באופן טבעי, ואילו תרופות קיימות לטיפול? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

למה נגרמת תופעת ההתקרחות?

תחלופת שיער תקינה היא כזו בה נושרות מידי יום בין 50-100 שערות, ובמקומן צומחות שיערות חזקות ועבות יותר. במקרים של התקרחות גברית, הנשירה גוברת מידי יום והשערות החדשות שצומחות הן חלשות יותר, רכות ופלומתיות. אפשר לטפל בהתקרחות על ידי מתן תרופות ייעודיות או בעזרת תרופות סבתא, כפי שמפורט בהמשך המאמר. התופעה הזו מתרחשת בעקבות מספר גורמים:

  • סיבות בריאותיות והורמונאליות – טיפולים כימותרפיים, תת פעילות של בלוטת התריס, מחסור בוויטמינים או נטילת תרופות מסוימות עלולים לפגוע במחזורי ההתחדשות של השערה ולגרום לנשירה. גם גיל מבוגר עלול להביא לחוסר איזון הורמונלי הפוגע בפעילות התקינה של זקיקי השערה.
  • טראומה נפשית – תחושות של לחץ וחרדה מתמשכות פוגעות בזקיקי השערה ומאיצות תהליכי התקרחות, כמו שירות צבאי או הימצאות במקום עבודה שגורמים ללחץ נפשי גבוה.
  • גנטיקה והיסטוריה משפחתית – הגורם התורשתי עשוי להוביל להידלדלות השיער ואף להתקרחות.
  • מכשירים לעיצוב שיער – הידוק השיער, שימוש במייבשי שיער או מכשירי חימום וכן תכשירי טיפוח שונים עלולים לגרום גם הם לנשירת שיער.

 

 

תרופות סבתא לטיפול בהתקרחות

ישנן מספר תרופות טבעיות, שזכו לכינוי "תרופות סבתא", שיכולות לסייע במניעת התקרחות ונשירת שיער:

  • ביצים – יש הטוענים כי חפיפת הראש עם ביצה טרייה או הכנת "גוגל מוגל", תערובת של ביצים ודבש, יכולים לשמש כתרופה לנשירת שיער.
  • דבש – לדבש שימושים רבים, בין היתר כתרופה טבעית לנשירת שיער. מורחים אותו על השיער, ממתינים כשעה וחופפים היטב.
  • שמן זית – נחשב כתרופה יעילה לטיפול בשיער וחיזוק סיב השערה. אופן השימוש הינו חימום השמן וטפטפו על השיער תוך עיסוי הקרקפת. אפשר להוסיף שמן קיק או שמן שקדים לחיזוק ההשפעה החיובית.
  • חילבה – משרים כוס של גרגירי חילבה למשך הלילה, ולמחרת מערבבים ומעסים את עור הקרקפת, עוטפים את השיער כשלוש שעות ושוטפים היטב.
  • עלי מרווה – מבשלים חופן עלי מרווה טריים, מצננים וחופפים את השיער. תרופת סבתא זו יעילה גם לטיפול בקשקשים.
  • רוזמרין – אפשר להשתמש בעלים טריים או בשמן רוזמרין, המחזקים את סיב השערה ועשויים למנוע נשירת שיער.
  • מיץ ירקות – סוחטים תרד, חסה ועלים ירוקים נוספים וחופפים את השיער עם המיץ שנוצר.

טיפולים תרופתיים לטיפול ומניעת התקרחות

קיימים מספר תכשירים רפואיים שיכולים לסייע בטיפול ומניעת התקרחות. יש לציין כי התרופות אינן מציעות פתרון מיידי, ויש להתמיד בטיפול לפחות חצי שנה כדי לראות את התוצאות:

  • מינוקסידיל – תרסיס המכיל מינוקסידיל עשוי להביא לעלייה בצמיחת השיער. יש להשתמש בו פעמיים ביום על שיער יבש, והוא יעיל בעיקר במקרים של נשירת שיער בקו המרכזי והאחורי.
  • פינסטריד – מעכב את פעילות האנזים שהופך טסטוסטרון להורמון המזיק לזקיקי השערה, ובכך מסייע בעצירת נשירת השיער אצל גברים. השימוש קל ונוח, שכן מדובר בתרופה שנלקחת בבליעה, וכן הוא בעל שיעורי אפקטיביות גבוהים.

לסיכום

תופעת ההתקרחות בקרב גברים היא נפוצה, ונגרמת בין היתר בשל הפרעות הורמונאליות, לחץ נפשי או היסטוריה משפחתית. ישנן דרכים טבעיות לטיפול ומניעה של נשירת שיער, ביניהן שימוש בביצים ודבש, חילבה, עלי מרווה או מיץ ירקות, וכן טיפולים תרופתיים ייעודיים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

שאלות בנושא זה יכול לקרות לכולם: למה גברים מקריחים והאם נמצא פתרון להתקרחות?

למידע נוסף על זה יכול לקרות לכולם: למה גברים מקריחים והאם נמצא פתרון להתקרחות?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד