מגדולי הרבנים: על סיפור חייו של הרב עובדיה יוסף ועל יום ההילולא לכבודו

הרב עובדיה יוסף ז"ל מוכר לרבים בתור מי שהיה הרב הראשי לישראל בשנים עברו, אך רבים אינם מודעים לסיפור חייו המרתק של אחד מגדולי הרבנים שחיו ופעלו כאן. בדיוק לשם כך, ארגנו עבורכם כמה פרטים מעניינים על קורותיו ועל פועלו העשיר של הרב, וגם מידע על יום ההילולא המכובד שנערך לכבודו מדי שנה. בואו נתחיל!

הרב עובדיה יוסף – תחילת דרכו

קצרה היריעה מלמנות את סיפור חייו המלא של הרב עובדיה יוסף, שכן קורותיו בהחלט מרשימים ועשירים, לכן, לפני הכול, אנו מזמינים אתכם לקרוא באתר משיב כהלכה סיפורים נוספים ומרתקים אודותיו כדי להרחיב על המידע שנספק לכם כאן. הרב נולד בבגדאד שבעירק בשם "עובדיה יוסף", ונקרא "עובדיה" על שם מוהר"ר עבדאללה סומך ו"יוסף" על שמו של הרב יוסף חיים. בשנת 1924, כאשר היה בן 4, עלה יחד עם הוריו ובני משפחתו לארץ ישראל. המשפחה התיישבה בירושלים, בדירת חדר צנועה שכן המצב הכלכלי היה דחוק מאוד. לכן, נאלץ עובדיה להתחיל לעבוד כבר מגיל צעיר ולסייע בפרנסת המשפחה. במקביל, הוא החל את לימודיו בתלמוד תורה בני ציון, וכבר משלב זה החלו מוריו ובני משפחתו לשים לב לכשרונו ולאהבתו העזה לתורת ישראל. בהגיעו לגיל 12, עבר ללמוד בישיבת "תורת יוסף" שבעיר העתיקה בירושלים וכבר אז כתב את אחד מחיבוריו הראשונים.

 

 

הסמכתו לרב

עובדיה יוסף הוסמך לרב כבד בגיל 20, על ידי הרב ציון מאיר חי עוזיאל. לאחר מכן, שימש במשך מספר שנים כדיין בבית הדין של העדה הספרדית בירושלים, נישא לאשתו מרגלית ובשלב מסוים אף העתיק את מגוריו למצרים כדי לשמש לסגנו של הרב הראשי, הרב נחום אפנדי. כמו כן, הוא החל במצרים את תפקידו בראש ישיבה בישיבת "אהבה ואחווה". הרב שב לישראל בשנת 1950, וכמעט שני עשורים לאחר מכן נבחר לכהן בתור הרב הראשי של העיר תל אביב יפו. בשנת 1972, הפך הרב עובדיה יוסף לרב הראשי הספרדי לישראל, לצדו של הרב שלמה גורן. כחלק מההיסטוריה והמורשת של הרב הגדול, הוא פעל במישורים רבים, חברתיים והלכתיים כאחד, והיה אחראי לכמה פסיקות היסטוריות ששינו את פני החברה הישראלית. לדוגמה, פסק הרב עובדיה יוסף כי יהודי אתיופיה הם יהודים לכל דבר ואינם מחויבים בגיור – פסיקה אשר הביאה להחלת חוק השבות גם על יהודי אתיופיה.

מותו ויום ההילולא

הרב עובדיה יוסף לא היה רק אחד מגדולי הרבנים שידעה ההיסטוריה הישראלית, אלא גם דמות פוליטית וציבורית חשובה ובולטת. הרב הלך לעולמו בגיל 93, ב-7 באוקטובר 2013, לאחר הידרדרות במצבו הבריאותי. הוא הוטמן בהלוויה המונית בבית הקברות סנהדריה לצד אשתו מרגלית, שנפטרה כמעט 20 שנה לפני כן.

מאז ועד היום, רבים מקפידים לפקוד את קברו ביום השנה למותו, בטקס הנקרא "יום הילולא". יום הילולא הוא טקס שנוהגים מקובלים וחסידים לקיים ביום השנה לפטירתו של צדיק, ובמהלכו נהוג לעסוק בתורתו של בעל ההילולא. אחת ההילולות המוכרות לציבור הינה ההילולא לזכרו של רבי שמעון בר יוחאי, המתקיימת מדי שנה בל"ג בעומר. את האירוע לציון פטירתו של רבי עובדיה יוסף נוהגים לכבד בנוכחותם, מדי שנה, רבנים מכובדים ואלפי תלמידי ישיבות המקריאים מסכתות לעילוי נשמתו של מרן זצ"ל. הטקס קורה מדי שנה, אולם בשנת הקורונה יצאה בקשה שלא להגיע להילולא מחשש להידבקות. מדובר בטקס מרגש במיוחד ומלא עוצמה המפאר את אהבת התורה שפעמה בליבו של הרב עובדיה יוסף כל חייו.

סיכום

לסיכום, אין ספק שמדובר באחד הרבנים הבולטים שפעלו בחברה הציבורית, ולא בכדי נוהגים מתפללים רבים לעלות לקברו לציון יום פטירתו. באתר משיב כהלכה תוכלו למצוא פרטים נוספים אודות מרן זצ"ל לרבות סיפורים מרשימים ומעוררי השראה אודותיו.

שאלות בנושא מגדולי הרבנים: על סיפור חייו של הרב עובדיה יוסף ועל יום ההילולא לכבודו

למידע נוסף על מגדולי הרבנים: על סיפור חייו של הרב עובדיה יוסף ועל יום ההילולא לכבודו

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות
גלילה לראש העמוד