פוליטיקאים לא מפסיקים לדבר. רק תנו להם מיקרופון ומצלמה והם מבסוטים. אבל יש נושאים שגם הפוליטיקאים לא מדברים עליהם, אפילו לא במהלך קמפיין הבחירות:
רשלנות רפואית בהריון
גינקולוגיה ומיילדות, הם בין התחומים המרכזיים שבהם מתרחשים מקרים של רשלנות רפואית. לכל הפחות, הם בין התחומים המרכזיים שבהם מוגשות תביעות בנושא רשלנות. אלה תחומים, שסביבם יש פעילות רבה ומורכבת והדבר מגביר סיכוי לטעויות וגם סיכוי של התרחשות מקרי רשלנות רפואית במהלך הריון. אגב, טעות ורשלנות מקצועית זה לא אותו דבר. דוגמא ממחישה, רואים במצב בו אישה מגיעה לרופא עם תלונות על כאבי ראש ומסתבר שיש לה גם לחץ דם גבוה. קל לקראות בכך מצב לא מסוכן, אבל למעשה, אלה עשויים להיות (לא בהכרח) גם סימפטומים של רעלת הריון.
חוגגים על חשבוננו
אם יש לכם חוב לחברת החשמל, כדאי לשלם אותו בהקדם, נכון? שלא ינתקו לכם את החשמל ושלא יתפח החוב. אז תשמחו לשמוע, שגם לחברת החשמל יש חוב אליכם, הציבור. ולא סתם חוב, אלא וואחד חוב מארץ החובות: משהו כמו 72 מיליארד שקל (לפי דו"ח מבקר המדינה). תגידו, לחברת החשמל כבר ניתקו את החשמל בגלל אי תשלום החוב? לא בדיוק. אפילו די להיפך – עובדי (וכמובן הנהלת) מונופול חברת החשמל חוגגים על חשבון הציבור מזה שנים, עם שערוריית החשמל בחינם ולא רק. ברור שזה לא בסדר. ה"מחלוקת" על כך היא היתממות בוטה למדי. אבל בינתיים, עוד לא רואים פוליטיקאים שמסכנים את עתידם הציבורי, בטיפול שורש בנושא הנפיץ הזה. הם חוששים בין השאר, מוועד העובדים החזק של החברה. כן, היו לא מעט רפורמות, גם לאחרונה. אבל הכול תוך כדי משא ומתן. עם מי? עם החתולים ששומרים על השמנת. ומה התוצאה הצפויה של משא ומתן שכזה? ברור מאליו – תיקון חלקי של העוול, במקרה הטוב. הידעתם, כי הטבת החשמל בחינם, ממשיכה גם אחרי פרישת העובד מחברת החשמל? חוגגים על חשבון הציבור.
הרשעת חפים מפשע
מילא חשמל חינם – הרשעת חפים מפשע הוא עוול גדול בהרבה והוא זוכה לטיפול מצומצם אפילו יותר מצד הפוליטיקאים. מדי פעם הדבר עולה לכותרות, סביב פרשיה פלילית בולטת, כזו או אחרת. כמובן, גם סביב הניסיונות שרואים מדי פעם, לפגוע משפטית בדמויות פוליטיות. אבל לרוב, היבט הרשעת החפים מפשע בפני עצמו, לא זוכה להתייחסות מצד פוליטיקאים. להרחבה על נושא חשוב זה, מומלץ לקרוא את דבריו של הפרופסור בועז סנג'רו, שמתמחה בכך.
הרוגים בתאונות בנייה
שנת 2020 התחילה עם דיווחים (בגלובס למשל), לפיהם הגענו בשנת 2019 להיקף ההרוגים הגבוה ביותר בעשרים השנה האחרונות, בתאונות עבודה. למה הנזק מכך רק הולך ומחמיר? למה שומעים שוב ושוב, על הרוגים בין פועלי הבניין, עקב נהלי עבודה גרועים ופיקוח לקוי? והפוליטיקאים שותקים.
לסיכום
לא חסר נושאים חשובים מאוד לדבר עליהם. אבל לפעמים, פוליטיקאים הם שתקנים מופלגים. מעניין.